waarom bestaat Dierenvoedselhulp

Dierenvoedselhulp Schiedam helpt dieren die wonen bij mensen met een kleine beurs, aan eten. Wij begrijpen hoe graag je je geliefde huisdier bij je wilt houden ook nu je niet zoveel geld te besteden hebt. We ondersteunen je door maandelijks voedsel uit te delen voor jouw huisdier. Zo verlichten we jouw portemonnee en vullen we het buikje van je dier.

Oprichtster Maria Lambregts kent het gevoel van weinig geld hebben en enorm veel houden van haar hond. “Als het moet, koop ik nog liever eten voor haar dan voor mezelf”, aldus Maria. Zij besefte dat veel meer mensen het financieel niet makkelijk hebben en toch graag voor hun huisdier willen zorgen. “Een dier houdt namelijk altijd van je of je nu veel of weinig geld hebt”.

“Mensen met een kleine beurs ervaren regelmatig stress omdat zij zich steeds weer afvragen hoe ze tot het einde van de maand kunnen rondkomen. Door de Dierenvoedselhulp op te richten ontzorgen we Schiedammers een klein beetje. Maandelijks kunnen de baasjes voedsel bij ons komen halen zodat hun dieren te eten hebben”.

• Hulp nodig

Mensen met een kleine beurs die huisdieren hebben, ondersteunen wij maandelijks met een voedselpakket. Zo kan jouw geliefde dier bij je blijven wonen ondanks dat je nu wat minder geld te besteden hebt.

Wat bieden we

Je huisdier heeft net als jij voedsel nodig om gezond en fit te kunnen blijven. Maandelijks ontvang je van ons een dierenvoedselpakket voor jouw huisdier(en). Je kunt maximaal twee huisdieren opgeven. Zo ondersteunen we je in het onderhoud van je dier. .

Hoe kun je het krijgen

Om in aanmerking te komen voor een dierenvoedselpakket voor jouw huisdier ben je: Ingeschreven bij de Voedselbank in Schiedam; Of heb je een bewijs van je bewindvoerder; Of ben je aangemeld via je hulpverlener; Is je huisdier geen inheems diersoort zoals een slang of leguaan. Jaarlijks controleren wij je aanmelding om te zien of je nog recht hebt op het dierenvoedselpakket. .

Waar kun je terecht

Iedere maand kun je je dierenvoeding ophalen bij ons uitgiftepunt aan de St. Luduinastraat 56b in Schiedam. Dit is een pand van kringloopwinkel de Molen (voorheen groenteboer ‘de spruitjes’)

Wat verwachten we van jou

Om in aanmerking te komen (of te blijven) voor het dierenvoedselpakket verwachten we een aantal dingen van je, zoals:  Dat je bent ingeschreven bij de Voedselbank of dat je een bevestiging van je bewindvoerder hebt dat je onder bewind staat;  Dat je je legitimatie laat zien als je je voedselpakket komt ophalen;  Dat je je voedselpakket komt ophalen als je je hebt aangemeld of ons vroegtijdig informeert als je bent verhinderd;  Dat je je fatsoenlijk gedraagt;  Dat je het voedsel gebruikt voor jouw huisdier;  Dat je je houdt aan de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Wanneer je niet aan één of meer van deze verwachtingen kunt voldoen, kunnen wij het uitgeven van jouw dierenvoedselpakket in heroverweging nemen.

Maria Lambregts
Initiatiefneemster

Wie zijn leven deelt met een huisdier is het rijkst van allemaal